måndag 23 februari 2009

Ny stol

Håller på att leta efter nästa bilstol till Albin. Den han har börjar bli lite trång så det är dags att lämna babyskyddet och övergå till bilstol. Ännu ett steg som talar om för oss att tiden har gått fort.. Hur som helst så kan jag väl säga att detta är inte lätt. Igår var vi inne i Krstd och tittade/fick råd på olika modeller. Helt klart är iaf att vi ska ha en bakåtvändstol och inte en kombistol. Så vi är nog nere i 5 olika modeller nu... Såklart pratar säljaren för den dyraste stolen, som dessutom bara är godkänd till 18 kg (kommer det räcka?). Övriga som hon visade oss är godkända till 25 kg och det känns ju helt klart lite mer intressant eftersom vår kille redan väger 8 kg och han ska helst kunna ha stolen till han blir 4 år då det är dags att byta till en framåtvänd bältesstol... Vi provade aldrig någon av stolarna i bilen, det får vi åka in och göra sen en dag. Har ju ganska stor betydelse hur de sitter i bilen, vi ska helst se ut genom passagerarfönstret.

Hur som helst så står det just nu mellan
BeSafe izi kid X2, 18 kg, ca. 3500 kr
Maxi-cosi Mobi, 25 kg ca. 2900 kr
Men det kan säkert ändras många gånger..

Blev även visade (väldigt snabbt) två Britax modeller som kanske kan vara aktuella, de verkar lite bredare i ryggen tycker jag. Får nog åka in en sväng till när vi har smält det här.

Någon som vill tipsa och råda så varsågoda.. just nu känner jag mig lite vilse bland alla stolarna..

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk på att han ska ha den länge så han sitter bra i den sen med när han e så stor, och inte bara nu många tycker att stolen blir trånga till sina barn och vill byta till framåt vända stolar tidigare än man ska.