måndag 2 januari 2012

v. 37

Grattis! I slutet av denna vecka, kan din graviditet anses vara fullgången – vilket betyder, att din bebis är mer eller mindre färdigutvecklad och kan födas när som helst. Bebisar som föds innan 37 veckor, är för tidigt födda, eller underburna och de som föds efter 42 veckor, är överburna. Alla bebisar är individer, men en typisk 37-veckorsbebis väger 2,86 kg.

Du kan börja känna ökat tryck i nedre buken på grund av att bebisen gradvis rör sig nedåt. Den håller på att lägga sig tillrätta inför förlossningen och detta medför förhoppningsvis, att dina lungor och din magsäck får lite mer utrymme att göra sitt jobb. Det blir däremot jobbigare att gå nu och vissa kvinnor tycker, att det känns som om bebisen håller på att ramla ut.

Har det satt igång på riktigt? Lär dig avgöra om det verkligen är tecken på att förlossningen börjat. Om din partner är svår att få kontakt med, är det bra att ha en mobil. Försäkra dig om att bilen alltid är tankad och att du kan vägen till sjukhuset och vet var du ska parkera. Det kan vara bra att ha en B-plan för skjuts till sjukhuset, om din partner skulle bli försenad. Ta en titt på förlossningens olika stadier tillsammans, så ni båda vet hur förloppet är när det väl är dags. Om du vill se någorlunda ut i håret på alla foton, kan det vara bra att gå till frisören – tiden kan bli knapp längre fram!

Inga kommentarer: